Welcome!

"Beauty in things exists merely in the mind which contemplates them." (David Hume's Essays)

Cele mai scumpe rochii de mireasa din lume: Top 10

  Orice mireasa este frumoasa si deosebita, dar daca vrei ca rochia ta sa fie cea mai speciala atunci trebuie sa le intreci pe cele de mai jos:

10. Rochia de mireasa cusuta cu fir de platina

Cele mai scumpe rochii de mireasa din lume: rochia cu fir de platina

Aceasta rochie este creatia designerului  italian Mauro Adami si face parte din colectia Domo Adami din 2008 si este croita din 40 de metri de material cusut cu fir de matase si platina.


9. Rochia de mireasa din pene de paun

Cele mai scumpe rochii de mireasa din lume: rochia din pene de paun
  Vera Wang a creat o rochie de mireasa complet neconventionala: alcatuita, cu totul, din pene de paun.La cele 2009 de pene de paun au lucrat 8 persoane, timp de doua luni.


8. Rochia de mireasa cu o suta de mii de perle

Cele mai scumpe rochii de mireasa din lume: rochia cu 1000 de perle

In 1950, una din cele mai scumpe rochii din lume apartinea Sindicatului Perlelor Regale (Royal Pearl Syndicate). O rochie simpla, clasica, feminina, croita din matase si satin si acoperita cu o suta de mii de perle cusute de mana, cantarea 12 kg. Rochia de mireasa a fost prezentata de celebritati precum Nina Foch si Gloria Swanson.


7. Rochia de mireasa a Melaniei Knauss


Rochia de mireasa a Melaniei Knauss, de la nunta acesteia cu bilionarul Donald Trump, este creatia lui John Galliano, pentru care acesta a rezervat 90 de metri de satin alb si i-a conceput o trena de aproape 4 metri. Rochia este impodobita cu 1500 de perle si strasuri din cristal si cantareste, ea singura, aproximativ 22 de kilograme.

6. Rochia de mireasa a lui Catherine Zeta-Jones
Rochia de mireasa a lui Catherine Zeta-Jones, din 2000, a fost croita de designerul Christian Lacroix si impodobita cu diamante cusute cu fir de aur. Satinul, decolteul in forma de V si trena de 1,8 metri, din dantela de Chantilly, i-au asigurat un aer deosebit de rafinament si eleganta.

5. Rochia de mireasa a lui Kate Middleton

Cele mai scumpe rochii de mireasa din lume
Rochia de mireasa pe care Kate Middleton a purtat-o la nunta ei cu printul William se numara printre cele mai scumpe rochii de mireasa din lume. Aceasta este croita din matase de Chatilly (Franta) si dantela de Cluny (Anglia) tesuta manual, iar trena si poalele rochiei au aplicatii, tot manuale, de cristale si perle.


4. Rochia de mireasa a lui Grace Kelly


Unii spun nu doar ca se numara printre cele mai scumpe rochii de mireasa din lume, ci, mai mult, ca ar candida pentru titlul de cea mai sofisticata si frumoasa rochie de mireasa, intrecand chiar modelele din zilele noastre. Designerul rochiei a fost Helen Rose, care a gandit-o special pentru a evidentia personalitatea distinsa a miresei printului Rainier de Monaco. Rochia era croita din 90 de metri de matase si peste 20 de metri de tesatura de matase, imbinate intr-un corsaj mulat pe corp, continuat cu rochia pana in pamant si maneci lungi, din dantela de Valencia.


3. Rochia de mireasa a printesei Diana

Cele mai scumpe rochii de mireasa din lume: rochia Printesei Diana
 Rochia de mireasa a printesei Diana, de la nunta ei cu printul Charles, din 1981, este, poate, prima din cele mai scumpe rochii de mireasa din lume. Nu numai scumpe, ci si valoroase. A fost conceputa de David si Elizabeth Eleanor, din dantele cu iz de epoca si cea mai pura tesatura de matase ivory. Tesuta de mana, rochia de mireasa a fost impodobita cu 10 mii de perle si paiete, cusute cu fir de aur, cu o trena care se intinde pe 7,5 metri.

2. Rochia de mireasa cu diamant verde

A fost creata de designerul japonez Yumi Katsura, din satin si matase, pe care le-a impodobit cu o mie de perle, cu broderii orientale si cu un diamant foarte rar, de 5 karate, incrustat in aur alb. Dar artificiul distinctiv il reprezinta, poate, diamantul verde de 8,8 karate.


1. Rochia de mireasa din diamante

Cele mai scumpe rochii de mireasa din lume: rochia de diamante
 
Rochia de mireasa care a fost estimata ca fiind cea mai scumpa din istorie a fost, intr-adevar, de poveste. Acoperita in totalitate de diamante, in valoare de 150 de karate, rochia a atins pretul de 12.000.000 dolari. Creatorii ei sunt Martin Katz Jewelers si Renee Strausse, cea din urma fiind un designer de lux si proprietarul unui salon de rochii din mireasa din Beverly Hills.0 Colourful Thoughts:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

up